AZ wil voorlopig uitwijken naar stadion ADO Den Haag

VideoAZ is nog op zoek naar een locatie waar donderdag de thuiswedstrijd tegen Marioepol in de derde voorronde van de Europa League kan worden afgewerkt. Ook voor het thuisduel van komende zondag met FC Groningen en waarschijnlijk ook de volgende thuiswedstrijden moet nog een oplossing worden gevonden.

,,Ik weet niet waar we gaan spelen en volgens mij de andere mensen van AZ ook nog niet”, vertelde trainer Arne Slot zondag na de uitzege op RKC Waalwijk (0-2). ,,Nee, ik heb nu geen voorkeur, ik denk dat we maandag wel meer horen. Veel mensen zijn er druk mee bezig nu.” 

Zondagavond kwam de woordvoerder van de club naar buiten met een suggestie, zonder het bericht definitief te bevestigen. ,,Ik weet dat het stadion van ADO Den Haag een van de opties is”, zei hij. Mocht dit doorgaan, dan speelt AZ de komende duels dus op kunstgras.

Een luchtfoto van de schade aan het dak van het AFAS Stadion van AZ.
Volledig scherm
Een luchtfoto van de schade aan het dak van het AFAS Stadion van AZ. © ANP

AZ moet op zoek naar een andere locatie omdat het deel van het dak van het AFAS Stadion zaterdag instortte. Jong AZ zou maandag het thuisduel met Telstar ook in het stadion in Alkmaar spelen. Die wedstrijd is inmiddels verplaatst naar het trainingscomplex van de club in Wijdewormer, waar Jong AZ de meeste thuisduels afwerkt.

AZ speelde het uitduel met Marioepol met 0-0 gelijk.

Volledig scherm
© Getty Images