Volledig scherm
PREMIUM
Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners. © BSR Agency

AZ-talenten solliciteren naar Oranje

'Hun tijd komt nog wel'Myron Boadu, Teun Koopmeiners en Calvin Stengs stonden aan de basis van de overwinning van Jong Oranje op Jong Portugal. Horen de drie AZ-talenten niet al in het ‘grote’ Nederlands elftal thuis?

Quote

Van spelen in Jong Oranje word je beter dan van op de bank zitten bij het grote Oranje.

Martin Haar

Door Dennis van Bergen

Jong Oranje - Jong Portugal moest vrijdagavond nog beginnen, of Aad de Mos had al genoeg gezien. ,,Die drie van AZ moet je meenemen naar het EK 2020'’, twitterde de trainer in ruste, omlijst met hashtags en apenstaartjes. Om zijn statement wat extra kracht bij te zetten, schreef het Haagse sociale-mediafenomeen het woord ‘moet’ met vier hoofdletters. Het is hem blijkbaar menens: Calvin Stengs, Teun Koopmeiners en Myron Boadu horen in het Nederlands elftal. ,,Mooi dat zulke dingen over je gezegd worden’', reageert laatstgenoemde. ,,Maar ik ben er niet mee bezig.’’

  1. Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland
    Video

    Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland

    Ronald Koeman maakte vanmiddag een bij vlagen kribbige indruk bij de persconferentie voor het laatste EK-kwalificatieduel van morgenavond in Amsterdam tegen Estland. De bondscoach baalde van het sentiment dat leefde in Nederland, nadat Oranje zich zaterdag in Belfast tegen Noord-Ierland plaatste voor het EK. ,,Het gevoel in Nederland was veel te negatief”, doelde Koeman onder meer op de column van Willem van Hanegem op deze site.