FC Twente-doelman Joël Drommel haalt verhaal bij scheidsrechter Allard Lindhout na de omstreden VAR-beslissing in het thuisduel met Heracles Almelo.
Volledig scherm
FC Twente-doelman Joël Drommel haalt verhaal bij scheidsrechter Allard Lindhout na de omstreden VAR-beslissing in het thuisduel met Heracles Almelo. © Pro Shots / Ron Jonker

Arbiter Lindhout flink door het stof na VAR-flater in Twentse Derby: ‘We hadden de regels niet paraat’

SamenvattingScheidsrechter Allard Lindhout is na afloop van de Twentse Derby (1-1 gelijkspel) diep door het stof gegaan. Op advies van de VAR had Lindhout een streep door een strafschop van FC Twente gezet, maar dat blijkt achteraf een onjuiste beslissing te zijn geweest. ,,Dit is niet goed gegaan. Dat is de conclusie die ik moet trekken", aldus Lindhout tegenover ESPN.

  1. Programma eredivisie bekend: AZ-PSV eerste topper, Feyenoord-Ajax op 19 december

    Programma eredivisie bekend: AZ-PSV eerste topper, Feyenoord-Ajax op 19 december

    De eredivisie keert komend seizoen terug naar een ‘normaal’ competitieprogramma. Anders dan tijdens de coronacrisis komt er nu geen Superjanuari met een reeks van toppers kort na elkaar. De onderlinge duels tussen Ajax, PSV, AZ en Feyenoord worden weer als vanouds over het hele seizoen verspreid. De competitie start in het weekeinde van 13 augustus met - vooralsnog - beperkt publiek. Ajax opent in Amsterdam tegen NEC, PSV moet naar Heracles en Feyenoord start in Tilburg bij Willem II.