Marc Overmars.
Volledig scherm
Marc Overmars. © BSR Agency

Ajax legt bom onder eredivisie

Overmars wil stoppenNa clubs als ADO Den Haag, Fortuna Sittard en PEC Zwolle heeft ook Ajax zich geuit tegen het plan van de UEFA om de competitie in de zomermaanden uit te spelen. De koploper vindt dat in deze crisis een streep onder het seizoen moet worden gezet.

Zowel trainer Erik ten Hag als directeur voetbalzaken Marc Overmars is van mening dat de KNVB moet besluiten om niet meer verder te spelen. Dat geldt ook voor de rest van de club, waardoor de Amsterdammers hun standpunt hebben bepaald.

In de voorbije weken groeide bij Ajax de onvrede over de gang van zaken. Daarbij kreeg het steun van acht andere clubs, maar er werd besloten om de overleggen van vandaag af te wachten. Dit leverde niet het gewenste resultaat op, waarna Ajax net als onder meer PEC Zwolle, ADO en Fortuna Sittard naar buiten trad.

Overmars heeft in de voorbije weken intern aangegeven dat hij er ook iets voor voelde om met Ajax dezelfde rol aan te nemen als Canada richting de Olympische Spelen. Dat land besloot zich onlangs als eerste terug te trekken voor de Spelen in Tokio.

Poll

De eredivisie moet per direct stopgezet worden

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
100836 stemmen
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie