Ajax draagt 34ste titel op aan Nouri

Ajax heeft de 34ste landstitel opgedragen aan Abdelhak Nouri, het kind van de club dat na hartfalen nooit meer zal voetballen. Direct na de uitzege op De Graafschap (4-1) hulden de kersverse kampioenen zich in een shirt met nummer 34, het oude rugnummer van het grote talent.

,,Deze is voor jou”, twitterde Ajax nadat de landstitel was veiliggesteld. Onder de tekst stond een afbeelding van Nouri in een shirt van Ajax. Donny van de Beek vierde het eerste kampioenschap in vijf jaar met gemengde gevoelens. Natuurlijk was hij dolblij. Maar Nouri, zijn boezemvriend, had hem ook verteld waarom hij voor rugnummer 34 had gekozen. ,,Hij wilde Ajax voor de 34ste keer kampioen maken”, zei Van de Beek.

Ajax vierde in Doetinchem feest met een shirt dat een eerbetoon vormde aan Abdelhak Nouri.
Volledig scherm
Ajax vierde in Doetinchem feest met een shirt dat een eerbetoon vormde aan Abdelhak Nouri. © BSR Agency

De titel was zondag eigenlijk al binnen, na de winst op FC Utrecht (4-1) en de nederlaag van PSV bij AZ (1-0). Toch vierde Ajax een spontaan feestje na het laatste fluitsignaal op de Vijverberg. Champagne vloeide rijkelijk, al op het veld. ,,Volgens mij is Schöne nu al dronken”, zei Van de Beek. ,,Maar we gaan door.”

,,Het liefst waren we vorig jaar al voor Appie kampioen geworden”, zei Veltman. ,,Maar deze is voor hem.” Erik ten Hag merkte hoe belangrijk Nouri voor zijn spelers was. ,,Hij was er eigenlijk altijd bij”, zei Ten Hag. ,,De spelers zijn als familie voor hem. Heel speciaal.”

AFC Ajax on Twitter

This one is for you. ♥ #nummer34 #StayStrongAppie

Abdel Nouri scoort de 5-0 in zijn debuutwedstrijd in september 2016 en bedankt het publiek.
Volledig scherm
Abdel Nouri scoort de 5-0 in zijn debuutwedstrijd in september 2016 en bedankt het publiek. © ANP
  1. Podcast | ‘Nederlandse clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacrisis’

    Podcast | ‘Nederland­se clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacri­sis’

    Een nieuwe AD Voetbal Podcast, met daarin de vraag of de Nederlandse clubs uit de eredivisie zichzelf niet enorm in de voet geschoten hebben met de manier waarop ze zich opgesteld hebben aan het begin van de coronacrisis? Ook Dirk Kuyt, de Duitse trainers en het voortbestaan van alle bvo’s komt aan bod. Aan het woord: Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Daniël Dwarswaard en Etienne Verhoeff.