Volledig scherm
Virgil van Dijk © Pim Ras Fotografie

Aanvoerder Van Dijk niet tegen België

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk reist niet met Oranje mee naar België. Hij ondervindt te veel hinder van een ribblessure.

De blessure liep hij op bij zijn club Liverpool in een duel met Southampton in de Premier League.  Met Ronald Koeman is afgesproken dat Van Dijk (27) alleen met het Nederlands elftal tegen Duitsland zou spelen. Tegen Duitsland speelde hij al met pijnstillers.

Het Nederlands elftal won in de UEFA Nations League met 3-0 van Duitsland dankzij treffers van Van Dijk, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. De selectie van bondscoach Ronald Koeman vertrekt maandag naar Brussel waar 16 oktober een oefeninterland tegen de Rode Duivels op het programma staat.

Van Dijk vertelde afgelopen week al dat hij van zijn trainer Jürgen Klopp het dringende verzoek had gekregen om vooral heel terug te keren in Liverpool. ,,Het is niet zo dat ik mijn been in moet houden", legde de duurste verdediger van de wereld uit. ,,Maar hij heeft me de komende weken ook nodig."

Niet alleen Klopp was bezorgd over zijn internationals met het oog op de drukke agenda van de komende weken. Ook Ajax-trainer Erik ten Hag legde bij Koeman het verzoek neer om vooral rustig aan te doen met zijn spelers. De bondscoach van het Nederlands elftal snapt wat er leeft bij zijn collega. ,,Ik heb namelijk ook clubs onder mijn hoede gehad. Maar zeker tegen Duitsland zal ik daar geen rekening mee houden."

Bekijk hieronder de samenvatting van de fraaie zege van Oranje op Duitsland