foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie. © Thinkstock

Speuren naar vrede in Vlissingen

monnikenwerkVLISSINGEN - Kinderen die aan de kust huppelen, kuilen graven, in de golven springen en plakkerig zijn na het eten van een ijsje. Dat is vrij zijn. Aan het begin van de eerste schoolweek werd het mooi weer. Ik ging naar Vlissingen om me in te beelden dat ik een zevenjarige was. 

 1. Gesprek in Cadzand over liefde, roeping en toewijding
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Gesprek in Cadzand over liefde, roeping en toewijding

  Het was bij toeval. Soms ruim ik boeken op, zodat er weer plaats komt voor andere. Ik bladerde door 618 kilometer kust met als ondertitel een ontdekkingsreis langs de Nederlandse en Belgische stranden. Wat een verrassing om daarin te lezen over La Cordelle in Cadzand! Een bezinningscentrum dat cursussen, retraites en andere activiteiten aanbiedt én de naam voor een gezelschap dat zicht richt op de zachte macht: vrede, vreugde en inspiratie.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 3. Strijdtoneel en lichttocht voor vrede in Ovezande
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Strijdto­neel en lichttocht voor vrede in Ovezande

  Hoe actueel is het nieuws nog in vakantietijd? Voor wie een vliegvakantie heeft geboekt of ter vermijding daarvan voor de auto koos, zijn de weerkerende berichten over wachttijden, zoekgeraakte koffers en files actueel en urgent. We lijken uit op zorgeloos genieten, vakantie vierend of trekkend van festival naar feest. Massaal. En – niets – mag – dat – in – de – weg – staan. Na de jaren van huisarrest. Toch zijn er ook geluiden over oorlogen met talloze vluchtelingen tot gevolg. Gefocust op de eigen vakantie lijken we daaraan voorbij te gaan.