Zonder navigatiesysteem was vakantievieren toch ook veel leuker.
Volledig scherm
PREMIUM
Zonder navigatiesysteem was vakantievieren toch ook veel leuker. © Thinkstock

Religie zonder navigatiesysteem

Terwijl het wassende water het land van Maas en Waal kleineert, gebeurt het onderweg van fietsknooppunt 81 naar 57. Rechtdoor op het pad wandelen mensen, er staat geen routeaanwijzing en wij gaan links, de Ubbergse Holleweg in. Tussen Nijmegen en Berg en Dal denderen we op de tandem naar beneden. ‘Fietsers afstappen’ staat er nog, ‘helling 10%’, maar mijn man racet door en om dan zelf af te stappen...

 1. Hart & Ziel: spirituele vrijplaats Kloetinge
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Hart & Ziel: spirituele vrijplaats Kloetinge

  Wat hebben de magazines InZicht, Happinez, Bloom en OMG met elkaar gemeen? En wat is de overeenkomst met het initiatief Hart & Ziel in Kloetinge? In het goed gevulde tijdschriftenschap in de boekhandel is de keuze reuze wanneer ik iets zoek over spiritualiteit, bewustwording en bezield leven. Maar wat zoek ik eigenlijk? Wat zoeken mensen die wel met spiritualiteit bezig zijn maar zich hebben losgeweekt van instituten die alleen een in beton gegoten pakket van religieuze waarheden aanbieden?
 2. Heel Zeeland zingt gregoriaans
  PREMIUM
  monnikenwerk

  Heel Zeeland zingt gregori­aans

  Soms heb ik een droom, bijvoorbeeld dat heel Zeeland zingt. Net zoiets als Heel Holland Bakt of Nederland zingt van de EO, maar dan anders. Zingen kan je heerlijk ontspannen. Zingen mag nog niet zomaar collectief in kerken, dat is wel jammer. Maar er zijn oplossingen! Zo biedt het ensemble Wishful Singing samen met Herman Finkers een online cursus gregoriaans zingen aan. Misschien heeft u het al langs zien komen bij Tijd voor Max of gehoord op radio 1 of 4 en er staat ook een bericht over op de site gelovenindedelta.