Susannah Koppejan ging begin 2016 meerdere keren met de Kledingbank Zeeland op hulptransport naar het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Ze brachten kleding en dekens, en hielpen ook de omstandigheden voor de vluchtelingen wat draaglijker te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Susannah Koppejan ging begin 2016 meerdere keren met de Kledingbank Zeeland op hulptransport naar het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Ze brachten kleding en dekens, en hielpen ook de omstandigheden voor de vluchtelingen wat draaglijker te maken. © Maurits Sep

Reizen met code rood

monnikenwerkOp deze zaterdag die misschien wel uitnodigt tot een krantje en croissantje op het balkon of in de achtertuin, kiezen veel mensen voor het aanschuiven in een file. Volgens de verkeersdruktekalenders van de ANWB is het vandaag in bijna elk Europees land achteraan aansluiten en wachten op betere tijden. Maar het is vakantietijd!

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Actuele preek over de keuze voor orgaandonatie
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Actuele preek over de keuze voor orgaandona­tie

  Wat heeft u met de roze folder gedaan? Die over het donorregister en de wijziging van de wet per 1 juli 2020? Als u geen keuze invult in het register, dan komt er ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ bij uw naam te staan. Dus onderneem je geen actie op het foldertje of de brieven die de overheid daarover verstuurt, dan kunnen uw organen of weefsels na uw overlijden naar een ander gaan. Het was voor ds. A.G.M. Weststrate van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Biezelinge aanleiding genoeg om er afgelopen zondag een leerdienst over te houden. Het spreekt mij wel aan om een link te leggen tussen godsdienst en samenlevingsvraagstukken.
 2. Stilte voor de storm
  PREMIUM
  monnikenwerk

  Stilte voor de storm

  Het is stiller geworden – op straat. De berichten in mijn app-verkeer veranderen: twee coronapatiënten in het appartementencomplex waar mijn zus woont, één overleed. Op het werk van mijn man iemand die zelf kwetsbaar is, maar door de nood gedwongen toch voor dierbaren met het virus zorgt. Een vriendin, werkzaam in een verpleeghuis, die vraagt of ik in Zeeland mondkapjes kan krijgen. Mensen komen in de knel. Luchtige, lollige filmpjes in apps lijken steeds meer plaats te maken voor beelden uit de natuur en muziek.

blogs