Radio Schouwen-Duiveland
Volledig scherm
PREMIUM
Radio Schouwen-Duiveland © rosd.nl

Radiobus bij 23 kerken op Schouwen-Duiveland

Twintig jaar is Ton de Vlieger betrokken bij de wekelijkse radio-uitzendingen van kerkdiensten van Radio Schouwen-Duiveland. Per toeval kwam hij in 2001 bij de omroep over de vloer. Er moest iets gerepareerd worden na een lekkage. De radiotechniek wekte interesse, de uitnodiging om eens in de studio te kijken maakte nog nieuwsgieriger, met name naar het mengpaneel en de techniek van het radiomaken.

 1. Maria Magdalena bij ’t Beest
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Maria Magdalena bij ’t Beest

  ,,Docenten gingen de klassen rond toen de film uitkwam. ‘The Last Temptation of Christ’ zou Jezus in een kwaad daglicht zetten en daarvoor moest gewaarschuwd worden. Mij maakte het alleen maar bloednieuwsgierig”, vertelt Frank Harthoorn die nu bij ’t Beest in Goes films programmeert. Daar staan op 15, 18 en 20 juli drie films met Maria Magdalena op de agenda. In Goes kan trouwens geen mens deze zomer Maria Magdalena ontlopen. Er zijn films, exposities en concerten te bezoeken. Er is Magdalenabier te koop en wie een tattoo wil …
 2. Pastoraal werker Wiel Hacking met pensioen: ‘Wij kunnen verder helpen waar anderen moeten stoppen’
  PREMIUM

  Pastoraal werker Wiel Hacking met pensioen: ‘Wij kunnen verder helpen waar anderen moeten stoppen’

  Wiel Hacking, pastoraal werker in het Samenwerkingsverband Boven de Schelde, gaat op 19 juni met pensioen. Hij is voor de één een mediapastor, voor de ander vooral voorganger. In het blad van de Damiaanparochie maakt hij zelf de balans op van 37 jaar werk voor de RK kerk. ‘Ook zelf ben ik tekortgeschoten in het vormgeven aan de presentie op sociaal en spiritueel gebied van de kerk in de maatschappij. Dat vind ik spijtig’, schrijft hij.