Rutger Mauritz in de Grote Kerk in Goes.
Volledig scherm
PREMIUM
Rutger Mauritz in de Grote Kerk in Goes. © Johan van der Heijden

Première tijdens Lutherconcerten op 26 en 27 maart

monnikenwerkLuther maakt vrolijk, afgaand op de goede zin die Rutger Mauritz en Jeroen de Haan hebben in de derde serie ‘Lutherse muziek op de Bevelanden’. Rutger is cantor in Goes en met Erik Zwiep initiatiefnemer tot het project. Jeroen is luthers, organist en hij spreekt zondag 27 maart deskundig over lutherse kerkmuziek.

 1. Theater over zieken verzorgen en doden begraven
  PREMIUM
  monnikenwerk

  Theater over zieken verzorgen en doden begraven

  OVEZANDE - Buiten het ziekenhuis kun je van alles vinden over de 1, 2 of 3G coronacheck, binnen is iedere patiënt met Covid er één die dezelfde optimale behandeling krijgt. Ik las 16 november in de PZC over de hectiek in de Zeeuwse ziekenhuizen. Buiten lijkt het leven te vertragen, wordt er gebakkeleid en veel op de lange baan geschoven. Maar, in Ovezande gaat op 27 november een theatervoorstelling door: alle 7 goed.
 2. Verliezers verkiezingen: klimaat en vluchtelingen
  PREMIUM

  Verliezers verkiezin­gen: klimaat en vluchtelin­gen

  Het bruiste, het gonsde, klokken luidden onder meer in Oostkapelle en een krant schreef: ‘Christenen sluiten aan bij het klimaatalarm: De verkiezingen spelen een rol: dit is het moment iets te doen.’ En het ging als een lopend vuur door Nederland, manifestaties werden aangemeld, goedgekeurd en gehouden. In Middelburg keken twee agentes toe bij een ‘wake voor een humaan vluchtelingenbeleid’. Een weerzien van bekenden uit kerkelijke kring.