Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Opbrengst kerstontmoetingsfair Haamstede gaat naar voedselbank

monnikenwerkAls ik aan een fair denk, hoor ik in gedachten ruisende bomen vol in het blad en voel ik de zon op mijn huid. Ik denk aan een buitenevenement op een locatie waar duidelijk wordt dat het leven op het land goed is. Een fair in december zit niet in mijn systeem. Het is te guur, te koud, te mistig en te glad om ernaartoe te fietsen of ervoor in de auto te stappen.

 1. Gesprek in Cadzand over liefde, roeping en toewijding
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Gesprek in Cadzand over liefde, roeping en toewijding

  Het was bij toeval. Soms ruim ik boeken op, zodat er weer plaats komt voor andere. Ik bladerde door 618 kilometer kust met als ondertitel een ontdekkingsreis langs de Nederlandse en Belgische stranden. Wat een verrassing om daarin te lezen over La Cordelle in Cadzand! Een bezinningscentrum dat cursussen, retraites en andere activiteiten aanbiedt én de naam voor een gezelschap dat zicht richt op de zachte macht: vrede, vreugde en inspiratie.
 2. Directeur De Scheldepost: ‘Ik kon het niet verantwoorden om te handelen in strijd met de Bijbel’

  Directeur De Schelde­post: ‘Ik kon het niet verantwoor­den om te handelen in strijd met de Bijbel’

  Niet vies van een verhaal over iemands religieuze drijfveren zocht ik deze week Daniël van Iwaarden op. Hij kwam als directeur van Trainews Media in het nieuws toen hij weigerde een advertentie van Kapelle Cultureel op te nemen in De Scheldepost. Een ondernemer die huis-aan-huisbladen overneemt en vervolgens een lijst maakt met uitsluitingsclausules voor advertenties en kopij in een speelveld waar inkomsten onder druk staan? Het lijkt me een gelovige die zich als ondernemer in eigen voet schiet. Wat bezielt hem?