Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen van asielzoekers op het terrein achter het hoofdgebouw van COA Amersfoort. © ANP

Nacht van de vluchteling

MONNIKENWERKDe dag van de vluchteling is in aantocht. Op 20 juni staat de vluchteling internationaal in het spotlicht. Er zijn zoveel ‘dagen van’, maar waar is de dag van de vluchteling goed voor? Geven we wie die dag Nederland binnenkomt om asiel te vragen, een bloemetje of verblijfsvergunning?

“Wie werkelijk uit gevaar voor eigen leven vlucht, moet hier zonder twijfel een veilig heenkomen vinden. Maar voor wie geluk zoekt en ellende veroorzaakt moet hier geen plek zijn.” Aan het woord is Krijnie Hoek, tot voor kort gemeenteraadslid voor het CDA in Middelburg. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kliederkerk
  PREMIUM
  monnikenwerk

  Klieder­kerk

  In Kerk en buurthuis de Bethel in Den Haag is sinds vrijdag 26 oktober een viering gaande. Deze zaterdag dus zonder onderbreking voor de negende opvolgende dag. Dit om uitzetting te voorkomen van het Armeense gezin Tamrazyan dat daar schuilt. Het is regel dat de politie tijdens diensten een kerk niet zal binnenvallen. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) steunt het initiatief en secretaris De Reuver leverde zelf als voorganger ook een bijdrage aan de voortdurende viering.
 2. Raar, ik heb interesse in allerlei gelovigen, maar Jehovah’s Getuigen poeier ik af
  PREMIUM

  Raar, ik heb interesse in allerlei gelovigen, maar Jehovah’s Getuigen poeier ik af

  Met mijn sleutelbos in de hand doe ik de deur open. “Mooi”, denk ik nog “dat komt goed uit, ik moet nu echt weg”. Beleefd vragen keurig geklede Jehovah’s Getuigen of ik tijd heb voor een gesprek. “Nee, het spijt me”, roep ik bijna uit terwijl ik naar buiten stap, de deur dicht gooi en er vandoor ga. Onderweg gaat het schuren. Het is toch wel raar, ik ben geïnteresseerd in allerlei varianten gelovigen, maar Jehovah’s Getuigen poeier ik af. Deze week zoek ik ze op, naar aanleiding van het rapport Wie is religieus en wie niet dat het CBS op 22 oktober jl. publiceerde.

blogs