Een Iraanse supporter huilt als zij een shirt met de naam 'Mahsa Amini' vasthoudt aan het begin van de WK-wedstrijd tussen Wales en Iran.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Iraanse supporter huilt als zij een shirt met de naam 'Mahsa Amini' vasthoudt aan het begin van de WK-wedstrijd tussen Wales en Iran. © AP

Mensjesrechten en actie voor vluchtelingenkinderen

monnikenwerkIn Teheran overleed in september de 22-jarige Mahsa Amini - waarschijnlijk door politiegeweld. Dit leidde in Iran tot protesten en tot in Nederland knipten vrouwen een pluk haar af om aandacht te vragen voor vrouwenrechten. In Qatar voerde minister Conny Helder actie met een klein OneLove-speldje achter een oranje sjaal. Mensen komen voor elkaar in beweging als het gaat over mensenrechten. Zaterdag is het de Dag van de Rechten van de Mens. En zelfs de Protestantse Kerk in Nederland komt in actie.

  1. Als we zingen, wát dan?
    PREMIUM
    monnikenwerk

    Als we zingen, wát dan?

    Jubel, jubel, op tal van kerkelijke sites wordt de loftrompet gestoken, want er mag weer gezongen worden tijdens kerkdiensten. Het was nogal een punt, dat het niet kon tijdens de coronacrisis. Natuurlijk waren er oplossingen voor, zoals het afspelen van eerder opgenomen muziek. Nederland zingt ingeblikt. Verschillende omroepen stelden materiaal vrij ter beschikking. En er vond her en der iets nieuws ingang: het uitspreken van liedteksten met pianobegeleiding. Bij mij steevast goed voor kippenvel. Omdat het prachtig was of ronduit huiveringwekkend.