Boekenmarkt in de Koorkerk. Op deze foto zitten de boeken nog in bananendozen. Maar inmiddels zijn ze naar boekenkasten verhuisd.
Volledig scherm
PREMIUM
Boekenmarkt in de Koorkerk. Op deze foto zitten de boeken nog in bananendozen. Maar inmiddels zijn ze naar boekenkasten verhuisd. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Liefdewerk oud papier op de boekenmarkt in de Middelburgse Koorkerk

monnikenwerk,,Als je hier bent, vliegt de tijd.” Vrijwilliger Cor Crans vertelt: ,,Een bezoeker die de Koorkerk in Middelburg binnenkomt ziet vrijwel gelijk een oud orgel, wie de kerk verlaat, doet dat meer dan eens met boeken en een brede glimlach.” In de Koorkerk worden jaarlijks zo’n 7000 boeken verkocht. Het boekenjaar is gisteren met de 37 vrijwilligers afgesloten in het Etty Hillesum Huis in Middelburg.

 1. Is ‘aardig zijn’ voor boeren in de kerk genoeg?
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Is ‘aardig zijn’ voor boeren in de kerk genoeg?

  Deze week is er geen ontkomen aan, ik moet er wel een keer over schrijven. Remkes presenteerde woensdag zijn rapport over de stikstofimpasse aan Piet Adema die kersvers is aangetreden als minister van Landbouw. Als kerken iets hebben met de samenleving, hebben ze ook iets met boeren. Bestaat die relatie uit méér dan die tussen rentmeester en pachter? De kerk bezit grond, de boer bewerkt die en moet pacht afdragen. Koste wat kost?
 2. Hart & Ziel: spirituele vrijplaats Kloetinge
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Hart & Ziel: spirituele vrijplaats Kloetinge

  Wat hebben de magazines InZicht, Happinez, Bloom en OMG met elkaar gemeen? En wat is de overeenkomst met het initiatief Hart & Ziel in Kloetinge? In het goed gevulde tijdschriftenschap in de boekhandel is de keuze reuze wanneer ik iets zoek over spiritualiteit, bewustwording en bezield leven. Maar wat zoek ik eigenlijk? Wat zoeken mensen die wel met spiritualiteit bezig zijn maar zich hebben losgeweekt van instituten die alleen een in beton gegoten pakket van religieuze waarheden aanbieden?