Broeder Dieleman.
Volledig scherm
PREMIUM
Broeder Dieleman. © Lex de Meester

Liefde is de eerste wet

Op 29 maart stond er een stukje over broeder Dieleman in Trouw. Het dagblad zoekt in tijden van corona meer en minder bekende Nederlanders op. Hebben zij een persoonlijke leefregel of inspirerende zin? Dieleman wel: ‘De liefde is de eerste wet’. De bundeling van dertien liedjes van de Zeeuwse singer-songwriter op zijn laatste album draagt, toevallig of niet, dezelfde naam. Hij begon in mei 2020 de verkoop als heuse straatventer met bakfiets.

 1. Kerken, dans in de regen!
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Kerken, dans in de regen!

  ‘Jongeren zijn een groeiende groep coronaverspreiders. Dat komt niet doordat het ze niet interesseert, maar doordat ze vaak verkeerd benaderd worden’, stond in het Nederlands Dagblad onder de kop ‘Kerken benaderen jongeren soms vooral als een probleem’. ‘Oudere moet beter worden beschermd’, vond het OMT op maandag. Ouderenbonden boos en onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum wees uit: ‘Oudere past zelf op voor corona’. Dat stond dinsdag op de voorpagina van de PZC. Ondertussen is iedereen boos op iedereen en dat lijkt alleen maar erger te worden.
 2. Vakantiegevoel bij het Bijbellezen
  PREMIUM
  monnikenwerk

  Vakantiege­voel bij het Bijbelle­zen

  Stel je voor, je ligt op de zonnebank met een krekelgeluidje op je oren, is dat genoeg om je in Frankrijk te wanen? Of is daar iets anders voor nodig, bijvoorbeeld je verheugen op gerechten uit de Franse keuken, terwijl je slechts vaag weet wat je te eten hebt besteld …? Een Fransman horen, maar zijn verhaal missen? Tot eind maart mogen we niet naar het buitenland, werd dinsdag 12 januari bij de coronapersconferentie gemeld.