Leuny de Kam: ,,Ik gun iedere gemeente een deeltijdpredikant."
Volledig scherm
PREMIUM
Leuny de Kam: ,,Ik gun iedere gemeente een deeltijdpredikant." © Dirk Jan Gjeltema

Kleine kerken, blije deeltijdpredikanten

Monnikenwerk,,De kracht van de kerk zit in de kwetsbaarheid van kleine gemeenten. Daar wordt de vraag gesteld: ‘Wat is werkelijk urgent?’ Vervolgens is het vanzelfsprekend dat ook gemeenteleden de handen uit de mouwen steken. Je moet het immers samen doen.”

 1. 
De hemel voor mijn voeten
  PREMIUM

  De hemel voor mijn voeten

  De afspraken werden gemaakt toen de besmettingscijfers in het groen zaten en we lieten ze staan ondanks de exponentiële toename van coronabesmettingen. Afgelopen week zag ik vrienden en heb ik meer verhalen gehoord dan in tijden. Het leek wel of het beslist moest, nu het kon. Ik sprak ook een docent beeldende vorming die nu na zijn pensionering zijn handen helemaal vrij heeft om bezig te zijn met kunst. Het zal wel geen toeval zijn, als ik hem spreek krijg ik uitgesproken zin in vakantie.
 2. Bevrijdend bevrijdingsfestival?
  PREMIUM

  Bevrijdend bevrij­dings­fes­ti­val?

  Komende woensdag, is er tóch een bevrijdingsfestival in Zeeland. Met een puik online programma en van 15 tot 16 uur een dialoog over hoe vooroordelen onze vrijheid beknotten. Deelnemers zijn Donovan Olijfveld (rapper Donson), Marjan Ruiter (Zeeuws Museum), Muriël van Halen (ondernemer) en Steffen Brinkhaus (documentairemaker). Houdt de vrijheid van de één evenveel vrijheid in voor de ander? Of gooit onze koloniale geschiedenis roet in het eten?