Penitentiaire inrichting Torentijd in Middelburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Penitentiaire inrichting Torentijd in Middelburg. © Eldridge Pentury

Kerst vieren in Torentijd: coronavrij maar met zorgen over de familie

Weliswaar moet je er écht wat voor doen om binnen te komen en heb je na een verplichte quarantaine van acht dagen weinig meer over je dagindeling te zeggen, maar er is weinig kans op corona. Als u dit leest bent u daarvoor trouwens te laat, want over zes dagen is het al kerst. Maar bij Torentijd kan kerst kerkelijk worden gevierd. 

  1. Bevrijdend bevrijdingsfestival?
    PREMIUM

    Bevrijdend bevrij­dings­fes­ti­val?

    Komende woensdag, is er tóch een bevrijdingsfestival in Zeeland. Met een puik online programma en van 15 tot 16 uur een dialoog over hoe vooroordelen onze vrijheid beknotten. Deelnemers zijn Donovan Olijfveld (rapper Donson), Marjan Ruiter (Zeeuws Museum), Muriël van Halen (ondernemer) en Steffen Brinkhaus (documentairemaker). Houdt de vrijheid van de één evenveel vrijheid in voor de ander? Of gooit onze koloniale geschiedenis roet in het eten?
  2. Grote ego’s en verzoening
    PREMIUM

    Grote ego’s en verzoening

    Het komt in de beste families voor, op het werk, in geloofsgemeenschappen. Dat er conflicten ontstaan en mensen niet meer met elkaar door een deur kunnen. Het kan sluimeren of slijten, maar ook opvlammen en destructief worden. Luuc Smit, hulpverlener en hogeschooldocent trauma- en verliesverwerking is van mening dat wegstoppen geen oplossing biedt. “Je moet naar de pijn toe. Als je gevoelens weg probeert te stoppen, ergens niet aan probeert te denken, dan zullen die gevoelens je vroeg of laat onverwacht overvallen. Voor ruzie geldt hetzelfde. Je kunt het er maar beter nog eens met elkaar over hebben, anders raak je verbitterd en lijd je schade.”