Kruisvaarders in gevecht met 'ongelovigen'.
Volledig scherm
PREMIUM
Kruisvaarders in gevecht met 'ongelovigen'. © x

Johanniter: van kruistocht tot Zeeuws vrijwilligerswerk

We zoenen niet, maar gekletst wordt er wanneer er een verjaardag wordt gevierd. ,,Zeg, weet jij het verband tussen de Johanniter Orde in Sint Jan ten Heere en de gereformeerde gemeente in Aagtekerke?” Ik kijk zo blanco als ik maar kan. ,,Nou, dat zal ik je eens vertellen.”

 1. Gesprek in Cadzand over liefde, roeping en toewijding
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Gesprek in Cadzand over liefde, roeping en toewijding

  Het was bij toeval. Soms ruim ik boeken op, zodat er weer plaats komt voor andere. Ik bladerde door 618 kilometer kust met als ondertitel een ontdekkingsreis langs de Nederlandse en Belgische stranden. Wat een verrassing om daarin te lezen over La Cordelle in Cadzand! Een bezinningscentrum dat cursussen, retraites en andere activiteiten aanbiedt én de naam voor een gezelschap dat zicht richt op de zachte macht: vrede, vreugde en inspiratie.
 2. Theater over zieken verzorgen en doden begraven
  PREMIUM
  monnikenwerk

  Theater over zieken verzorgen en doden begraven

  OVEZANDE - Buiten het ziekenhuis kun je van alles vinden over de 1, 2 of 3G coronacheck, binnen is iedere patiënt met Covid er één die dezelfde optimale behandeling krijgt. Ik las 16 november in de PZC over de hectiek in de Zeeuwse ziekenhuizen. Buiten lijkt het leven te vertragen, wordt er gebakkeleid en veel op de lange baan geschoven. Maar, in Ovezande gaat op 27 november een theatervoorstelling door: alle 7 goed.