Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © stock.xchng

Iets voor anderen doen geeft jongeren een kick

MONNIKENWERKVorige week vrijdag bood een jeugdgroep van baptistengemeente de Fontein uit Middelburg dominee Jaap van der Zeeuw een taart aan. Maar niet voordat hij een rebus had opgelost. Een prijswinnende actie, bleek. De groep mag als het weer kan bij een fastfoodketen gaan eten en kreeg een prijzenpakket, met onder meer een hoody. De jeugdgroep had de meest originele invulling gegeven aan de eerste challenge van operatie Prikpositief!

 1. Grote ego’s en verzoening
  PREMIUM

  Grote ego’s en verzoening

  Het komt in de beste families voor, op het werk, in geloofsgemeenschappen. Dat er conflicten ontstaan en mensen niet meer met elkaar door een deur kunnen. Het kan sluimeren of slijten, maar ook opvlammen en destructief worden. Luuc Smit, hulpverlener en hogeschooldocent trauma- en verliesverwerking is van mening dat wegstoppen geen oplossing biedt. “Je moet naar de pijn toe. Als je gevoelens weg probeert te stoppen, ergens niet aan probeert te denken, dan zullen die gevoelens je vroeg of laat onverwacht overvallen. Voor ruzie geldt hetzelfde. Je kunt het er maar beter nog eens met elkaar over hebben, anders raak je verbitterd en lijd je schade.”
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?