Protestantse kerk in Driewegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Protestantse kerk in Driewegen. © Willem Staat

Het talent van de kerk in Driewegen

Theanne Boer schrijft in Driewegen over geloof en levensbeschouwing, internationale samenwerking en natuur en milieu. U komt haar teksten tegen in het Nederlands Dagblad, Eva en Diakonia. Complete bladen maakt ze ook, glossy’s zoals Get Out!, Jezus! en #ikziejou. Boekjes van haar hand dragen titels als Groen op hakken, Denk gerust na en Hoe kan ik groener leven?. Een vrouw die mij nieuwsgierig maakt. De fruitoogst zorgde in de Zak van Zuid-Beveland voor drukte en vertraging, maar in haar groene tuin keerde de rust weer en was het goed toeven.

 1. Grote ego’s en verzoening
  PREMIUM

  Grote ego’s en verzoening

  Het komt in de beste families voor, op het werk, in geloofsgemeenschappen. Dat er conflicten ontstaan en mensen niet meer met elkaar door een deur kunnen. Het kan sluimeren of slijten, maar ook opvlammen en destructief worden. Luuc Smit, hulpverlener en hogeschooldocent trauma- en verliesverwerking is van mening dat wegstoppen geen oplossing biedt. “Je moet naar de pijn toe. Als je gevoelens weg probeert te stoppen, ergens niet aan probeert te denken, dan zullen die gevoelens je vroeg of laat onverwacht overvallen. Voor ruzie geldt hetzelfde. Je kunt het er maar beter nog eens met elkaar over hebben, anders raak je verbitterd en lijd je schade.”
 2. Moord, moslims en jongeren
  Monikkenwerk

  Moord, moslims en jongeren

  Samuel, waar denk je aan bij het horen van die naam? Gewoon een naam of een profeet die volgens het verhaal als jongen door God tot een lastige taak werd geroepen? Zou de Franse docent geschiedenis en maatschappijleer, Samuel Paty, zich in zekere zin zó geroepen hebben gevoeld om met zijn leerlingen te spreken over vrijheid van meningsuiting? In zijn les toonde hij de gewraakte cartoons van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Hij werd 16 oktober onthoofd in de buurt van de middelbare school waar hij lesgaf.
 1. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok

 2. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet