Voorganger Joshi van Veen steekt de kaarsen aan bij de opnamen van de gezamelijke kerstviering in de Maria Magdalenakerk in Goes.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorganger Joshi van Veen steekt de kaarsen aan bij de opnamen van de gezamelijke kerstviering in de Maria Magdalenakerk in Goes. © Marcelle Davidse

Halleluja, er wordt geprikt!

Er wordt gevaccineerd! Het kon niet snel genoeg zover zijn, het begin van het einde van de coronacrisis. Ik denk dat veel mensen bereid zijn God op hun blote knietjes te danken als de ellende maar voorbij is. Of ze nu gelovig zijn of niet.

  1. Eredienst volgens coronaprotocol
    PREMIUM
    MONNIKENWERK

    Eredienst volgens coronapro­to­col

    In mijn ouderlijk huis waren religie en humor op de een of andere manier ook aan elkaar gelinkt. Vooral op momenten dat er verliefdheid in het spel kwam, bewees dat mijn oudste broer goede diensten. Dominee Van der Zee, Van de Bos, Van der Heide … hij bleek goed met ze bekend als mijn moeder de vraag stelde ‘wie ging er bij jullie in de Boskapel voor?’. Als hij sprak over predikanten met deze namen, school daar een prachtig staaltje misleidende waarheid. Je zegt iets wel en tegelijkertijd niet. Mijn broer vond op zondagmorgen wandelen met zijn vriendin (door het bos, langs de zee en over de heide) goddelijk inspirerend. Het gaf geen problemen.