Een verslaggever van omroep Powned in gesprek met een automobilist en agent op de parkeerplaats van de Sionkerk in Urk. De Sionkerk heeft besloten de beperkende landelijke coronamaatregelen op te heffen zodat het gebouw weer volledig is opengesteld voor kerkgangers. Tussen aanwezige journalisten op straat en enkele Urkers ontstond 'wrijving'.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verslaggever van omroep Powned in gesprek met een automobilist en agent op de parkeerplaats van de Sionkerk in Urk. De Sionkerk heeft besloten de beperkende landelijke coronamaatregelen op te heffen zodat het gebouw weer volledig is opengesteld voor kerkgangers. Tussen aanwezige journalisten op straat en enkele Urkers ontstond 'wrijving'. © ANP

Geweld in de Zeeuwse biblebelt

monnikenwerkDe Socialistische Partij trekt aan de bel over het geringe aantal wijkagenten in Tholen. ,,Volgens de landelijke richtlijnen zou de gemeente er vijf moeten tellen. We hebben er één, plus een wijkagente in opleiding”, zegt SP-raadslid Theo Korevaar. Hij heeft vragen gesteld aan het college, lees ik in de app van Omroep Zeeland.

  1. Bekende Britse koordirigent leidt Evensong in Dreischor
    PREMIUM
    MONNIKENWERK

    Bekende Britse koordiri­gent leidt Evensong in Dreischor

    ,,Hij kan komen, Paul Spicer, afgelopen dinsdag werd duidelijk dat het niet meer nodig is om in quarantaine te gaan voor gevaccineerde mensen die uit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland komen.” Uit de mond van organisator Ineke Versnel klinkt de aankondiging van de komst van de bekende Britse koordirigent als een jubelzang. ,,We zijn zo blij dat hij het Choral Evensong weekend in Dreischor zal leiden. Ken je hem? Als je BBC kijkt zie je hem regelmatig aan het werk. Hij dirigeert onder meer de Bach Choirs en Royal Birmingham Conservatoire Chamber Choir.”