buurten, markt, beeld jacob cats, brouwershaven,
Volledig scherm
PREMIUM
buurten, markt, beeld jacob cats, brouwershaven, © Dirk Jan Gjeltema

Gats, alweer die Cats

MonnikenwerkZeeland lijkt te koketteren met Jacob Cats. Deze zomer fiets ik rond over Walcheren, Schouwen en in Zeeuws-Vlaanderen. En overal kom ik hem tegen: in Brouwershaven, Zierikzee, Middelburg, Grijpskerke en in Groede waar ik onverhoopt met hem aan tafel kom te zitten.

0 reacties

 1. Gesprek in Cadzand over liefde, roeping en toewijding
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Gesprek in Cadzand over liefde, roeping en toewijding

  Het was bij toeval. Soms ruim ik boeken op, zodat er weer plaats komt voor andere. Ik bladerde door 618 kilometer kust met als ondertitel een ontdekkingsreis langs de Nederlandse en Belgische stranden. Wat een verrassing om daarin te lezen over La Cordelle in Cadzand! Een bezinningscentrum dat cursussen, retraites en andere activiteiten aanbiedt én de naam voor een gezelschap dat zicht richt op de zachte macht: vrede, vreugde en inspiratie.
 1. Directeur De Scheldepost: ‘Ik kon het niet verantwoorden om te handelen in strijd met de Bijbel’

  Directeur De Schelde­post: ‘Ik kon het niet verantwoor­den om te handelen in strijd met de Bijbel’

  Niet vies van een verhaal over iemands religieuze drijfveren zocht ik deze week Daniël van Iwaarden op. Hij kwam als directeur van Trainews Media in het nieuws toen hij weigerde een advertentie van Kapelle Cultureel op te nemen in De Scheldepost. Een ondernemer die huis-aan-huisbladen overneemt en vervolgens een lijst maakt met uitsluitingsclausules voor advertenties en kopij in een speelveld waar inkomsten onder druk staan? Het lijkt me een gelovige die zich als ondernemer in eigen voet schiet. Wat bezielt hem?