Gudrun de Kam-Heiss: ,,In Duitsland, waar ik ben opgegroeid, sturen mensen elkaar een kaart met een engel wanneer zij een ander toewensen dat een engel over hen zal waken.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Gudrun de Kam-Heiss: ,,In Duitsland, waar ik ben opgegroeid, sturen mensen elkaar een kaart met een engel wanneer zij een ander toewensen dat een engel over hen zal waken.’’ © Gudrun de Kam-Heiss.

Engelen te koop in Kortgene

MonnikenwerkDe naaimachine gaat niet direct van tafel. ,,Nog even deze naad stikken”. Gudrun de Kam-Heiss is creatief. Bij haar woning in de Hoofdstraat in Kortgene staat een kast als winkel. Bij droog weer opent zij de deuren. Er zijn vlaggenlijnen, tassen, Zeeuwse objecten, maar ook engelen te koop.

  1. Bevrijdend bevrijdingsfestival?
    PREMIUM

    Bevrijdend bevrij­dings­fes­ti­val?

    Komende woensdag, is er tóch een bevrijdingsfestival in Zeeland. Met een puik online programma en van 15 tot 16 uur een dialoog over hoe vooroordelen onze vrijheid beknotten. Deelnemers zijn Donovan Olijfveld (rapper Donson), Marjan Ruiter (Zeeuws Museum), Muriël van Halen (ondernemer) en Steffen Brinkhaus (documentairemaker). Houdt de vrijheid van de één evenveel vrijheid in voor de ander? Of gooit onze koloniale geschiedenis roet in het eten?