Gudrun de Kam-Heiss: ,,In Duitsland, waar ik ben opgegroeid, sturen mensen elkaar een kaart met een engel wanneer zij een ander toewensen dat een engel over hen zal waken.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Gudrun de Kam-Heiss: ,,In Duitsland, waar ik ben opgegroeid, sturen mensen elkaar een kaart met een engel wanneer zij een ander toewensen dat een engel over hen zal waken.’’ © Gudrun de Kam-Heiss.

Engelen te koop in Kortgene

MonnikenwerkDe naaimachine gaat niet direct van tafel. ,,Nog even deze naad stikken”. Gudrun de Kam-Heiss is creatief. Bij haar woning in de Hoofdstraat in Kortgene staat een kast als winkel. Bij droog weer opent zij de deuren. Er zijn vlaggenlijnen, tassen, Zeeuwse objecten, maar ook engelen te koop.

  1. Als we zingen, wát dan?
    PREMIUM
    monnikenwerk

    Als we zingen, wát dan?

    Jubel, jubel, op tal van kerkelijke sites wordt de loftrompet gestoken, want er mag weer gezongen worden tijdens kerkdiensten. Het was nogal een punt, dat het niet kon tijdens de coronacrisis. Natuurlijk waren er oplossingen voor, zoals het afspelen van eerder opgenomen muziek. Nederland zingt ingeblikt. Verschillende omroepen stelden materiaal vrij ter beschikking. En er vond her en der iets nieuws ingang: het uitspreken van liedteksten met pianobegeleiding. Bij mij steevast goed voor kippenvel. Omdat het prachtig was of ronduit huiveringwekkend.