Leden van de Hersteld Hervormde Gemeente Sirjansland gaan in Zierikzee langs de deur om het geloof te verspreiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de Hersteld Hervormde Gemeente Sirjansland gaan in Zierikzee langs de deur om het geloof te verspreiden. © Thinkstock

Emma verspreidt het evangelie huis-aan-huis: ‘Dat geloof blijdschap en vreugde geeft, brengen we te weinig naar buiten’

ZIERIKZEE - Er is brand bij de buren, waarschuw je hen dan, of niet?,,Kun je je mond houden als iemand bijna verloren gaat?” Emma van der Wekken (21 jaar) kan het zich niet voorstellen. Ze voelt de drang om op pad te gaan. Samen met andere leden van de Hersteld Hervormde Gemeente Sirjansland belt ze in Zierikzee huis-aan-huis aan om het geloof te verspreiden.

  1. Eredienst volgens coronaprotocol
    PREMIUM
    MONNIKENWERK

    Eredienst volgens coronapro­to­col

    In mijn ouderlijk huis waren religie en humor op de een of andere manier ook aan elkaar gelinkt. Vooral op momenten dat er verliefdheid in het spel kwam, bewees dat mijn oudste broer goede diensten. Dominee Van der Zee, Van de Bos, Van der Heide … hij bleek goed met ze bekend als mijn moeder de vraag stelde ‘wie ging er bij jullie in de Boskapel voor?’. Als hij sprak over predikanten met deze namen, school daar een prachtig staaltje misleidende waarheid. Je zegt iets wel en tegelijkertijd niet. Mijn broer vond op zondagmorgen wandelen met zijn vriendin (door het bos, langs de zee en over de heide) goddelijk inspirerend. Het gaf geen problemen.

blogs