Daniël van Iwaarden, directeur van Trainews Media: ,,Natuurlijk zou het jammer zijn als de gemeente Kapelle voortaan haar mededelingen niet meer aan De Scheldepost aanbiedt, maar zij zijn tot niets verplicht.”
Volledig scherm
Daniël van Iwaarden, directeur van Trainews Media: ,,Natuurlijk zou het jammer zijn als de gemeente Kapelle voortaan haar mededelingen niet meer aan De Scheldepost aanbiedt, maar zij zijn tot niets verplicht.” © Trainews Media

Directeur De Scheldepost: ‘Ik kon het niet verantwoorden om te handelen in strijd met de Bijbel’

Niet vies van een verhaal over iemands religieuze drijfveren zocht ik deze week Daniël van Iwaarden op. Hij kwam als directeur van Trainews Media in het nieuws toen hij weigerde een advertentie van Kapelle Cultureel op te nemen in De Scheldepost. Een ondernemer die huis-aan-huisbladen overneemt en vervolgens een lijst maakt met uitsluitingsclausules voor advertenties en kopij in een speelveld waar inkomsten onder druk staan? Het lijkt me een gelovige die zich als ondernemer in eigen voet schiet. Wat bezielt hem?

 1. Is ‘aardig zijn’ voor boeren in de kerk genoeg?
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Is ‘aardig zijn’ voor boeren in de kerk genoeg?

  Deze week is er geen ontkomen aan, ik moet er wel een keer over schrijven. Remkes presenteerde woensdag zijn rapport over de stikstofimpasse aan Piet Adema die kersvers is aangetreden als minister van Landbouw. Als kerken iets hebben met de samenleving, hebben ze ook iets met boeren. Bestaat die relatie uit méér dan die tussen rentmeester en pachter? De kerk bezit grond, de boer bewerkt die en moet pacht afdragen. Koste wat kost?
 2. Maria Magdalena bij ’t Beest
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Maria Magdalena bij ’t Beest

  ,,Docenten gingen de klassen rond toen de film uitkwam. ‘The Last Temptation of Christ’ zou Jezus in een kwaad daglicht zetten en daarvoor moest gewaarschuwd worden. Mij maakte het alleen maar bloednieuwsgierig”, vertelt Frank Harthoorn die nu bij ’t Beest in Goes films programmeert. Daar staan op 15, 18 en 20 juli drie films met Maria Magdalena op de agenda. In Goes kan trouwens geen mens deze zomer Maria Magdalena ontlopen. Er zijn films, exposities en concerten te bezoeken. Er is Magdalenabier te koop en wie een tattoo wil …