Bestuursvoorzitter Jan Bakker (links) van het Calvijn College in gesprek met presentator Tim Hofman.
Volledig scherm
PREMIUM
Bestuursvoorzitter Jan Bakker (links) van het Calvijn College in gesprek met presentator Tim Hofman. © Still uit Youtube-video/BNNVARA

Die korte broek is toch niet heilig? Mens, durf te leven!

MonnikenwerkNog drie nachtjes slapen, dan mag de feestkleding voor de jaarwisseling uit de kast. Voor doordachte vrouwen is het niet zo moeilijk. Eén little black dress en een paar hakken in de kast en voor iedere party is de geschikte outfit beschikbaar. Eventueel een paar glimmertjes in de oren, om de hals of pols en het feest kan beginnen. Zwart feestelijk? Het is maar welke betekenis je het geeft.

  1. Eredienst volgens coronaprotocol
    PREMIUM
    MONNIKENWERK

    Eredienst volgens coronapro­to­col

    In mijn ouderlijk huis waren religie en humor op de een of andere manier ook aan elkaar gelinkt. Vooral op momenten dat er verliefdheid in het spel kwam, bewees dat mijn oudste broer goede diensten. Dominee Van der Zee, Van de Bos, Van der Heide … hij bleek goed met ze bekend als mijn moeder de vraag stelde ‘wie ging er bij jullie in de Boskapel voor?’. Als hij sprak over predikanten met deze namen, school daar een prachtig staaltje misleidende waarheid. Je zegt iets wel en tegelijkertijd niet. Mijn broer vond op zondagmorgen wandelen met zijn vriendin (door het bos, langs de zee en over de heide) goddelijk inspirerend. Het gaf geen problemen.

blogs