Debora Molenaar werkt in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.
Volledig scherm
PREMIUM
Debora Molenaar werkt in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. © Salomé Wiedmer

Debora uit Bruinisse werkt met vluchtelingen op Lesbos: ‘Soms kan je niet meer doen dan naast iemand gaan zitten en luisteren’

monnikenwerkBRUINISSE - Debora Molenaar (24) is thuis in Bruinisse. Ze mag even uitblazen en opladen voor een volgende periode van drie maanden vrijwilligerswerk onder vluchtelingen op Lesbos. Alhoewel een ‘break’ ook betekent: druk zijn met interviews en lezingen. De relatie tussen Debora en Zeeuwse kerken is wederzijds en een doorlopend verhaal: Zij vertelt over vluchtelingenproblematiek, kerken steunen het werk met geld en gebed, Debora vertelt bij een volgende gelegenheid weer over de ontwikkelingen die al dan niet teweeg zijn gebracht en kerken geven blijvend support.

  1. Kerken, dans in de regen!
    PREMIUM
    Monnikenwerk

    Kerken, dans in de regen!

    ‘Jongeren zijn een groeiende groep coronaverspreiders. Dat komt niet doordat het ze niet interesseert, maar doordat ze vaak verkeerd benaderd worden’, stond in het Nederlands Dagblad onder de kop ‘Kerken benaderen jongeren soms vooral als een probleem’. ‘Oudere moet beter worden beschermd’, vond het OMT op maandag. Ouderenbonden boos en onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum wees uit: ‘Oudere past zelf op voor corona’. Dat stond dinsdag op de voorpagina van de PZC. Ondertussen is iedereen boos op iedereen en dat lijkt alleen maar erger te worden.