De Macedonische regisseur Teona Strugar Mitevska (links) en actrice Zorica Nusheva van de film 'God exists, her name is Petrunya' poseren tijdens het Berline film festival in Berlijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De Macedonische regisseur Teona Strugar Mitevska (links) en actrice Zorica Nusheva van de film 'God exists, her name is Petrunya' poseren tijdens het Berline film festival in Berlijn. © AFP

De toekomst is vrouwelijk - God Exists!

MONNIKENWERKFilm by the Sea in Vlissingen biedt meer films dan een mens in tien dagen kan kijken. Ik had niet veel tijd, maar had best meer dan drie films willen zien. Alhoewel ik op sommige nog wel even kan teren. Zo heb ik enorm genoten van God Exists, her name is Petrunya

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Afscheid met concert door vijftienjarige orgelvrienden
  PREMIUM
  monnikenwerk

  Afscheid met concert door vijftienja­ri­ge orgelvrien­den

  Uit een muzikaal gezin komt hij niet. ,,Moeder speelt een beetje piano”, maar na een paar jaar piano- en vier jaar orgelles speelt Willem Simonse uit Oosterland de sterren van de hemel. De vijftienjarige is kerkorganist en zal met zijn orgelvriend Leander van den Bos op 8 augustus vanaf 19.30 uur een concert geven in de Adriaanskerk in Dreischor. Leander is deze zomer vaak te vinden in deze kerk.,,Er wordt nooit moeilijk over gedaan als ik hier wil spelen.”
 2. Heel Zeeland zingt gregoriaans
  PREMIUM
  monnikenwerk

  Heel Zeeland zingt gregori­aans

  Soms heb ik een droom, bijvoorbeeld dat heel Zeeland zingt. Net zoiets als Heel Holland Bakt of Nederland zingt van de EO, maar dan anders. Zingen kan je heerlijk ontspannen. Zingen mag nog niet zomaar collectief in kerken, dat is wel jammer. Maar er zijn oplossingen! Zo biedt het ensemble Wishful Singing samen met Herman Finkers een online cursus gregoriaans zingen aan. Misschien heeft u het al langs zien komen bij Tijd voor Max of gehoord op radio 1 of 4 en er staat ook een bericht over op de site gelovenindedelta.

blogs