Sharon Kips, EO-presentatrice Marleen Stelling, Jurjen ten Brinke en René de Reuver tijdens een livestream op de Dag van het Nationaal Gebed.
Volledig scherm
PREMIUM
Sharon Kips, EO-presentatrice Marleen Stelling, Jurjen ten Brinke en René de Reuver tijdens een livestream op de Dag van het Nationaal Gebed. © SEM VAN DER WAL/ANP

#dagvannationaalgebed en anders bidden

Woensdag 18 maart hielden ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland een Dag van Nationaal Gebed. ,,Omdat gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen en om God te vragen Zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden.” Ik volgde vanaf 09.00 uur de livestream.

 1. Afscheid met concert door vijftienjarige orgelvrienden
  PREMIUM
  monnikenwerk

  Afscheid met concert door vijftienja­ri­ge orgelvrien­den

  Uit een muzikaal gezin komt hij niet. ,,Moeder speelt een beetje piano”, maar na een paar jaar piano- en vier jaar orgelles speelt Willem Simonse uit Oosterland de sterren van de hemel. De vijftienjarige is kerkorganist en zal met zijn orgelvriend Leander van den Bos op 8 augustus vanaf 19.30 uur een concert geven in de Adriaanskerk in Dreischor. Leander is deze zomer vaak te vinden in deze kerk.,,Er wordt nooit moeilijk over gedaan als ik hier wil spelen.”
 2. Eredienst volgens coronaprotocol
  PREMIUM
  MONNIKENWERK

  Eredienst volgens coronapro­to­col

  In mijn ouderlijk huis waren religie en humor op de een of andere manier ook aan elkaar gelinkt. Vooral op momenten dat er verliefdheid in het spel kwam, bewees dat mijn oudste broer goede diensten. Dominee Van der Zee, Van de Bos, Van der Heide … hij bleek goed met ze bekend als mijn moeder de vraag stelde ‘wie ging er bij jullie in de Boskapel voor?’. Als hij sprak over predikanten met deze namen, school daar een prachtig staaltje misleidende waarheid. Je zegt iets wel en tegelijkertijd niet. Mijn broer vond op zondagmorgen wandelen met zijn vriendin (door het bos, langs de zee en over de heide) goddelijk inspirerend. Het gaf geen problemen.
 1. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok

 2. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet