Kapelaan Jochem van Velthoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Kapelaan Jochem van Velthoven. © Camile Schelstraete

Curlingmoeders bidden in Terneuzen

MonnikenwerkGniffelend drink ik nog een kop cappuccino. Een registeraccountant die priester is geworden organiseert op 14 maart 2019 in de RK Emmaüskerk in Terneuzen een bijeenkomst voor curlingmoeders. Dat lijkt mij ten minste dubbel raar. Hoezo zou iemand zijn glansrijke carrière opgeven voor het priesterschap? En wat weet een vrijgezelle man van de zorgen van moeders? Heeft hij er ooit van wakker gelegen?

0 reacties

 1. Bevrijdend bevrijdingsfestival?
  PREMIUM

  Bevrijdend bevrij­dings­fes­ti­val?

  Komende woensdag, is er tóch een bevrijdingsfestival in Zeeland. Met een puik online programma en van 15 tot 16 uur een dialoog over hoe vooroordelen onze vrijheid beknotten. Deelnemers zijn Donovan Olijfveld (rapper Donson), Marjan Ruiter (Zeeuws Museum), Muriël van Halen (ondernemer) en Steffen Brinkhaus (documentairemaker). Houdt de vrijheid van de één evenveel vrijheid in voor de ander? Of gooit onze koloniale geschiedenis roet in het eten?
 2. De Vredesweek komt er aan. Ondanks corona staat die bomvol activiteiten
  PREMIUM

  De Vredesweek komt er aan. Ondanks corona staat die bomvol activitei­ten

  Vanaf 19 september 2020 start landelijk de Vredesweek, op initiatief van de grootste vredesorganisatie van Nederland: PAX. Wie denkt dat ieder initiatief door het coronavirus in de kiem wordt gesmoord, komt bedrogen uit. Een interkerkelijke werkgroep op Walcheren biedt activiteiten die binnen het huidige coronabeleid zijn toegestaan. Er is bijna dagelijks wat te doen. Tenminste, voor mensen die zich op tijd aanmelden, want dat moet en het aantal plaatsen is beperkt.