Volledig scherm
PREMIUM
stockadr stockfoto politie politiewagen ongeval zwaailicht misdaad criminaliteit © Thinkstock

Blauwe hesjes, gele hesjes

MONNIKENWERKIn Frankrijk zie je ze wel aan vlaggenstokken hangen: gele hesjes. In het nieuws komen ze niet meer zo aan bod, maar in de piepkleine dorpjes geven mensen door een geel hesje uit het raam te hangen nog steeds blijk van hun ontevredenheid met het overheidsbeleid. Maar wat hebben blauwe hesjes in Zeeland te betekenen?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Met wie deel jij je offer?
  PREMIUM
  MONNIKENWERK

  Met wie deel jij je offer?

  Heeft u het al gezien in uw agenda? Morgen, 11 augustus, begint het Offerfeest. Dit feest wordt gevierd vanaf de tiende dag in de Hadj-maand, de twaalfde maand in de maankalender. Dat is in zo’n internationale gemeenschap wel iets om even bij stil te staan. De Al Rahman Moskee in Middelburg-Zuid kiest voor het moment dat de nieuwe maan in Mekka zichtbaar wordt, maar wanneer individuele gelovigen het feest thuis op een ander moment willen vieren, bijvoorbeeld op het zelfde moment als familieleden in andere landen, is dat geen probleem.
 2. Op reis naar de Biblebelt
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Op reis naar de Biblebelt

  Reformatorische christenen zijn in het nieuws. Omdat ze aan de weg timmeren én omdat het Catharijneconvent in Utrecht op 7 juli een expositie opende over de Biblebelt in Nederland. Het museum is goed in het conserveren van religieuze zaken. Religieuze groeperingen maken deel uit van de Nederlandse geschiedenis. Maar, zijn ze geschiedenis zodra een museum er een expositie aan wijdt? ‘Ga deze zomer mee op reis naar de Nederlandse Biblebelt, een gebied waar veel orthodoxe christenen wonen’, staat er op de website van het Catharijneconvent en dat klinkt dynamischer.

blogs