Mactrunk/Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Mactrunk/Thinkstock

Armoede in kerkelijk Terneuzen? Drie kerken zijn nodig om schuldhulp op te zetten

monnikenwerk,,Eén op de vijf mensen krijgt vroeg of laat met financiële problemen te maken”, stelt Alex Eggermont van Schuldhulpmaatje in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. ,,Nu is het nog niet voluit zichtbaar, maar naar verwachting zal dit aantal oplopen tot twee op de vijf. Door de coronacrisis is het water ondernemers tot aan de lippen gestegen en wanneer zij salarissen niet kunnen uitbetalen …”

 1. Gaan voor onvergetelijke herinneringen
  PREMIUM

  Gaan voor onvergete­lij­ke herinnerin­gen

  Hoe groot is de kans dat de 2467 mensen die met ‘ja’ of ‘nee’ reageerden op de stelling ‘Ik vrees voor een nieuwe coronagolf door kerst’ het eigen gedrag tijdens de kerstdagen hebben laten meewegen? Maandag las ik in de PZC dat 81% het eens is met deze stelling. Wij hadden geluk dat met ‘drie gasten’ onze kinderen met aanhang allemaal thuis konden zijn. En dit jaar kookte ‘onze kok’ noodgedwongen maar met liefde thuis de sterren van de hemel.
 2. Pastoraal werker Wiel Hacking met pensioen: ‘Wij kunnen verder helpen waar anderen moeten stoppen’
  PREMIUM

  Pastoraal werker Wiel Hacking met pensioen: ‘Wij kunnen verder helpen waar anderen moeten stoppen’

  Wiel Hacking, pastoraal werker in het Samenwerkingsverband Boven de Schelde, gaat op 19 juni met pensioen. Hij is voor de één een mediapastor, voor de ander vooral voorganger. In het blad van de Damiaanparochie maakt hij zelf de balans op van 37 jaar werk voor de RK kerk. ‘Ook zelf ben ik tekortgeschoten in het vormgeven aan de presentie op sociaal en spiritueel gebied van de kerk in de maatschappij. Dat vind ik spijtig’, schrijft hij.