Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Almanak parochie wordt must-have

Volgende week zondag zou het parochiezondag zijn. Een feestje, waarbij parochianen van H. Maria Sterre der Zee er samen op uittrekken. Al mag iedereen in juli bijeenkomen zolang 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden, er is geen uitstapje georganiseerd. Maar de parochie komt wel met een klapper: op 5 juli wordt ‘de Almanak’ gepresenteerd en in de week daarna huis-aan-huis verspreid in Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

 1. Bekende Britse koordirigent leidt Evensong in Dreischor
  PREMIUM
  MONNIKENWERK

  Bekende Britse koordiri­gent leidt Evensong in Dreischor

  ,,Hij kan komen, Paul Spicer, afgelopen dinsdag werd duidelijk dat het niet meer nodig is om in quarantaine te gaan voor gevaccineerde mensen die uit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland komen.” Uit de mond van organisator Ineke Versnel klinkt de aankondiging van de komst van de bekende Britse koordirigent als een jubelzang. ,,We zijn zo blij dat hij het Choral Evensong weekend in Dreischor zal leiden. Ken je hem? Als je BBC kijkt zie je hem regelmatig aan het werk. Hij dirigeert onder meer de Bach Choirs en Royal Birmingham Conservatoire Chamber Choir.”
 2. Hart & Ziel: spirituele vrijplaats Kloetinge
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Hart & Ziel: spirituele vrijplaats Kloetinge

  Wat hebben de magazines InZicht, Happinez, Bloom en OMG met elkaar gemeen? En wat is de overeenkomst met het initiatief Hart & Ziel in Kloetinge? In het goed gevulde tijdschriftenschap in de boekhandel is de keuze reuze wanneer ik iets zoek over spiritualiteit, bewustwording en bezield leven. Maar wat zoek ik eigenlijk? Wat zoeken mensen die wel met spiritualiteit bezig zijn maar zich hebben losgeweekt van instituten die alleen een in beton gegoten pakket van religieuze waarheden aanbieden?