Stralend kerstfeest 2021.
Volledig scherm
PREMIUM
Stralend kerstfeest 2021. © EO

All I want for Christmas... is joehoe

MonnikenwerkTerwijl ik ’s middags buiten in de tuin had kunnen zitten lezen, verdwaalde ik bij een tuincentrum op de kerstafdeling. Wie op zoek is naar een engel voor thuis of een kerststal: sla uw slag, nu is de keuze reuze.

 1. Stijgende energiekosten crisis voor kerken?
  PREMIUM

  Stijgende energiekos­ten crisis voor kerken?

  In 1862 worden in de Utrechtse Almanak stovenzetsters genoemd in een tekst over ‘het volk’: ‘Is het ‘de Kern der Natie’, zooals men in ’53 zei: die bonte mengeling van vischwijven en dominees, meisjens van ‘t Asiel en Neêrlands adel, losloopende idioten en ambtenaren der Koninklijke posterij, stovenzetsters en leden van den Raad van State, bakers en kamerheeren in gewone dienst, gasthuis-besjens en leden der Eerste Kamer?’
 2. Het mooiste Zeeuwse boek: ‘Tot aan het morgenlicht’
  PREMIUM

  Het mooiste Zeeuwse boek: ‘Tot aan het morgen­licht’

  De tien genomineerden voor de Zeeuwse Boekenprijs zijn bekendgemaakt. De winnaar wordt op 1 november bekendgemaakt tijdens een happening bij Cinecity in Vlissingen. Lezers kunnen ook hun voorkeur uitspreken voor één van de in totaal 80 boeken die zijn ingezonden voor de Zeeuwse Boekenprijs 2022. De titel waarop de meeste stemmen worden uitgebracht, wint de Publieksprijs. En tot slot is er de Prijs van de Zeeuwse boekhandel, waarmee boekhandelaars hun voorkeur voor één van de werken uitspreken.