1. Monnikenwerk: Groen geloof
  PREMIUM
  Weblog

  Monniken­werk: Groen geloof

  Het is een wonder: 'Net buiten Sint Philipsland, op de Slikken van Heen, is een koppeltje zeearenden gespot met jongen.' Deze mededeling die de PZC zaterdag op de site plaatste, kan niet alleen vogelaars in vervoering brengen, maar milieuminnende Zeeuwen in het algemeen. In de nabijheid van het nest draaien ondertussen de molens van windpark Krammer. De evolutie gaat niet zo snel dat de vogels hun gedrag op molens aanpassen. Zeearenden wanen zich onoverwinnelijk en draaiende rotorbladen kúnnen de vogels aan mootjes hakken. Bij Krammer worden hun vliegbewegingen echter met camera’s geregistreerd en de molens worden gestopt als de vogels op ramkoers komen. Groen en groener zijn bij Krammer tot een oplossing gekomen.
 1. Normale mensen
  MONNIKENWERK

  Normale mensen

  Afgelopen woensdag was ik te gast bij het Calvijncollege. Een school, waarvan het vmbo in Krabbendijke zich sinds kort ook excellent mag noemen. Ik mocht er even dollen met leerlingen uit examenklassen vwo tijdens een miniconferentie 'Studie ... succes!' Als je als serieuze jongere in Amsterdam, Leiden of Maastricht gaat studeren dient zich vroeg of laat de vraag aan: "en jij vindt dat normaal"?" Je zou er bij voorbaat al over kunnen liggen tobben. Hoe normaal ben je als reformatorische jongere?
 2. Monnikenwerk: Begrip kweken
  MONNIKENWERK

  Monnikenwerk: Begrip kweken

  De voorzitter van Kerk in Actie Goes, Gert van der Slikke, heeft ambitie. Oktober 2017 vroeg Kerk in Actie landelijk om aandacht voor kerken in het Midden-Oosten. Wiens aandacht erdoor getrokken werd kon het niet ontgaan dat religie in dit werelddeel zeker ook gaat over wrijving en conflict: christenen in de knel, maar ook moslims op de vlucht voor geradicaliseerde geloofsgenoten. En dan de joden in het land Israël met een hoofdstad die door verschillende gelovigen als religieus centrum wordt geclaimd... "
 1. Monnikenwerk: de populistische kat
  Blog

  Monnikenwerk: de populistische kat

  Mijn broer houdt niet van katten. Toen onze poes nog leefde trok hij haar aan als een magneet. Het horen van haar belletje maakte hem al alert. Weliswaar zei mijn broer niet dat hij een hekel had aan ons harige tuig, maar non-verbaal maakte hij dat meer dan duidelijk. Zodra de kat bij hem op schoot sprong, tilde hij zijn kopje koffie bijna boven het hoofd. Zijn spieren spanden zich, hij kneep zijn mond dicht en hij keek argwanend naar het monster. Alsof hij weinig goeds verwachtte.
 1. Monnikenwerk: Tricky feest rond Allerzielen
  weblog

  Monnikenwerk: Tricky feest rond Allerzielen

  MIDDELBURG - Ziet u vanavond verklede mensen rennen alsof de dood hen op de hielen zit? Ze zouden zomaar het idee kunnen hebben of misschien zijn ze net de 'tunnel of fear' gepasseerd of een van de andere plaatsen waar angst wordt aangejaagd. Vanavond organiseert Runderground een Halloweenrun door Middelburg. Een spooky run van acht kilometer die eindigt met een Halloweenparty. Wie op internet rondneust ziet dat er de komende week heel wat af gegriezeld kan worden. Zouden de feestgangers nog een link leggen met traditionele religie? All Hallows' Eve is immers de naam voor allerheiligenavond en verbasterd tot Halloween.

blogs