Elise Zevenbergen (10) schrijft namens de Kinderraad van de ABS het bedrag op dat haar school heeft ingezameld voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Rechts (oranje trui) staat adjunct-directeur Tamara Vliegenthart.
Volledig scherm
Elise Zevenbergen (10) schrijft namens de Kinderraad van de ABS het bedrag op dat haar school heeft ingezameld voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Rechts (oranje trui) staat adjunct-directeur Tamara Vliegenthart. © Dirk-Jan Gjeltema

Leerlingen lopen mega-bedrag bij elkaar voor slachtoffers aardbevingen

Het staat er echt en toch denk je: klopt dat wel? Ja dus, basisschool ABS in Middelburg heeft met een sponsorloop een mega-bedrag opgehaald voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië: 22.021,80 euro.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.