Marlies Visser
Volledig scherm
PREMIUM
© Marlies Visser

Leer vragen stellen aan jezelf én aan elkaar

ZelfdenkboekDe een weet het nog beter dan de ander, maar luisteren naar elkaar ho maar. Daarom maakten Manon Duintjer (53) en Marlies Visser (55) het Zelfdenkboek, een doeboek waarin we leren vragen stellen aan onszelf én elkaar. ‘Als we dat doen, bereiken we misschien wel totale wereldvrede, ook aan de keukentafel.’

 1. Liefde op het eerste gezicht voor Ruben Nicolai: ‘Toen ik haar zag dacht ik: wow, overkomt mij dit?’
  PREMIUM
  Interview

  Liefde op het eerste gezicht voor Ruben Nicolai: ‘Toen ik haar zag dacht ik: wow, overkomt mij dit?’

  Hij stond vroeger nergens bij stil. Ruben Nicolai (48) presenteerde het ene programma na het andere en denderde door. Ook privé. Nog steeds duikt hij overal op de buis op. Maar twee kinderen, een scheiding en een nieuwe liefde verder, is er een andere Ruben. ‘Aan mijn kinderen wilde ik de beste versie van mezelf laten zien,’ vertelt hij in dit interview uit ons weekendmagazine Mezza.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.