Marleen Blommaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert. © Joost Hoving

Waarheden, halve leugens en leugens

Column Marleen BlommaertIk lees op Facebook dat wanneer ‘we’ zo doorgaan met stikstof (lees: de aanpak van een overmaat aan stikstofverbindingen die neerslaan), er geen gerst meer kan worden verbouwd en dus geen bier meer kan worden gemaakt en dat we dan Poetin moeten smeken om gerst om nog bier te kunnen maken.

 1. Jacht, voedsel en vrijheid
  PREMIUM
  column Marleen Blommaert

  Jacht, voedsel en vrij­heid

  Het wordt een ritueel. Het eerste dat ik ’s ochtends doe, is kijken welke verschrikkingen de kleine pseudo-tsaar uit Moskou nu weer over zijn broedervolk uitstort om Oekraïne te ‘denazificeren’. Als ik wakker ben, kan ik over het algemeen de slaap niet meer vatten en misschien hoop ik, tegen beter weten in, wel op een wonder. Lezend over de inbeslagname van een zeiljacht van Andrey Melnichenko, een van de Russische oligarchen, google ik zijn naam en ‘zeiljacht’. Het blijkt om een driemaster te gaan van meer dan een half miljard, ontworpen door Philippe Starck. Het is het meest protserige en spuuglelijke jacht dat ik ooit zag. Googelt u maar: Zeiljacht A (oh bescheidenheid ...).
 2. Videobellen met Lewis Hamilton, ik mag hem live een vraag stellen!
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Videobel­len met Lewis Hamilton, ik mag hem live een vraag stellen!

  Ik las in een buitenlandse krant over een volwassen kind dat aan het vragen en klagen was over haar moeder in een ‘lezers vragen’-rubriek. Het antwoord dat ze kreeg kwam erop neer dat ze zich moest voorstellen dat zij de moeder was. Goed advies, maar ook ingewikkeld omdat het gaat om ouder-kindrollen. Ik nam me dan ook meteen voor bij de eerste de beste ergernis dit instrument toe te passen.

Columns