Marleen Blommaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert. © Joost Hoving

Videobellen met Lewis Hamilton, ik mag hem live een vraag stellen!

Column Marleen BlommaertIk las in een buitenlandse krant over een volwassen kind dat aan het vragen en klagen was over haar moeder in een ‘lezers vragen’-rubriek. Het antwoord dat ze kreeg kwam erop neer dat ze zich moest voorstellen dat zij de moeder was. Goed advies, maar ook ingewikkeld omdat het gaat om ouder-kindrollen.  Ik nam me dan ook meteen voor bij de eerste de beste ergernis dit instrument toe te passen.

 1. Hoopvol plannen tegen beter weten in
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Hoopvol plannen tegen beter weten in

  Ik had de pen al in de aanslag toen ik vorige week de beelden van de lange rijen wachtenden zag in Groningen. Wachtend om een subsidie-aanvraag te kunnen doen, wetend dat de beschikbare zak met geld te klein zou zijn. Ongelovig luisterde ik naar het verhaal. Men was ervan uitgegaan dat niet iedereen die daarvoor in aanmerking kwam een aanvraag zou doen. Er was een budget en daarmee moest men het doen: wie het eerste komt, het eerste maalt. Hoopvol plannen tegen beter weten in, noem ik dat.
 1. Wie wil weten hoe het land eraan toe is, pakt een taxi
  PREMIUM
  COLUMN MARLEEN BLOMMAERT

  Wie wil weten hoe het land eraan toe is, pakt een taxi

  ‘Paspoort’! schiet er door mijn hoofd. Gisteren gepakt voor de PCR-test en nu dan toch vergeten?! Het is erg donker en bovendien erg vroeg in de luchthaventaxi naar Zaventem. Ik gooi alle spullen uit ieder vakje van de handtas en voor ik het weet ligt de hele achterbank vol. Kijk aan, daar is 'ie dan toch. Ergens is mijn onbezorgdheid bij het reizen verdwenen. Waar ik vroeger op goed geluk maar vol vertrouwen een metro in Moskou nam of zonder de juiste papieren de trein naar Sint Petersburg instapte, lijkt een weekje Ierland nu een wereldreis bezaaid met beren op de weg.
 2. Kijken, 
Lezen, 
Luisteren
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  Kijken, Lezen, Luisteren

  Vlak voordat iedereen dacht, onder wie ik, dat het wel ongeveer gedaan was met Covid, of toch met deze golf, sprong het virus mijn luchtwegen in. Vroeger was ik ook al niet de eerste met nieuwigheidjes. Mijn stem hield er op den duur helemaal mee op en ik kon niet nalaten daar een boodschap van hogerhand in te zien. Ziek zijn geeft naast een hoop ellende ook ruimte om te kijken, lezen en te luisteren. Na de vierhonderdste talkshow over mobiele telefoons, omvolking en Derksen besloot ik de tv in de ban te doen tijdens mijn ziekbed. Lezen werd het.
 3. Misschien is een (auto)rally toch een tikje decadent in deze tijd.
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Misschien is een (auto)rally toch een tikje decadent in deze tijd.

  Het is goed te merken dat de accijns op benzine is verlaagd in België. Sportwagen na sportwagen met open dak en Belgische nummerplaat komt voorbijgeraasd. De organisatie van de rally ligt duidelijk bij iemand die niet bekend is met de omgeving want de weidse schoonheid met zicht op de kreek ligt precies aan de andere kant van de dijk. Het gebied hier is geliefd bij rallyrijders. Misschien is een (auto)rally toch een tikje decadent in deze tijd.