Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert. © Joost Hoving

Typisch

COLUMN MARLEEN BLOMMAERTTypisch Land van Hulst is een tv-programma van de EO dat dagelijks in de vooravond een beeld tracht te schetsen van Hulst en zijn inwoners. Als geboren en getogen Hulsterse kijk ik daar natuurlijk met meer dan gemiddelde belangstelling naar. De oude meneer Van de Walle die op zoek is naar een ansichtkaart van zijn ouderlijk huis vlak voor de Dubbele Poort verhaalt van een tijd waarin iedereen elkaar kende in de binnenstad van Hulst.

 1. The greatest show
  PREMIUM
  COLUMN MARLEEN BLOMMAERT

  The greatest show

  Het najaar strooit nog een paar mooie dagen onze kant op. Droog en zonnig weer met mistflarden op het water in de ochtend en roze luchten in de ochtend- en de avondstond. Op een eilandje in de kreek, vlak voor ons huis, is een vijftiental grote witte reigers aangeland. Toen we hier kwamen wonen, waren het alleen blauwe reigers die we hier zagen. Maar sinds een paar jaar hebben zich daar de kleine witte reiger en even later ook de grote witte reiger aan toegevoegd.
 2. Huttentut
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  Huttentut

  Zaterdagmiddag, geen parkeerplaats te vinden in het stadje Hulst. De markt en alle aanpalende straten staan vol. Gelukkig ken ik een geheim parkeerplaatsje. Het ligt verscholen tussen eeuwenoude stadsmuren en als je het niet kent, ben je er al voorbij gereden voordat je het weet. Ik vraag me af welke festiviteit ik nu weer gemist heb, kijkend naar de drommen mensen. Dan lees ik: “Iedere eerste zaterdag van de maand gratis parkeren”. Om me heen zie ik slechts Belgische nummerplaten. Want hoewel de Zeeuwen de naam hebben, zijn de Belgen in alle eerlijkheid echt op de penning.

Columns