Marleen Blommaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert. © Joost Hoving

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Hij slaat de krant open en kijkt tegen het silhouet van zijn gesel aan: armen over elkaar, benen over elkaar, hoofd schuin, mondhoeken naar beneden. Ze is op bezoek in Zeeland. Een grote partytent op verdord gras gevuld met stoelen en ontevredenen. Zij zit temidden van de ontevredenen als hun koningin. Hij kijkt naar de foto en slaakt een diepe zucht. Haar houding straalt wantrouwen uit en een mate van zelfgenoegzaamheid die hoort bij een partij die op de tweede plaats in de peilingen staat. In de laatste peiling is zelfs de Partij voor de Dieren groter dan zijn eigen partij.

 1. Kiezers, uitslagen en gekozenen
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Kiezers, uitslagen en gekozenen

  2022: het is nog maar een goede week oud maar het frisse, nieuwe is er eigenlijk alweer af. Dat wordt versterkt door de oude beelden van 6 januari vorig jaar. De beelden van de bestorming van het Capitool werden afgelopen week eindeloos herhaald. De beweging daaromheen zou alleen nog maar gegroeid zijn sindsdien. Al die mensen zijn ervan overtuigd dat Biden gefraudeerd heeft bij de afgelopen verkiezingen en dat Trump bestolen is van zijn rechtmatige overwinning.
 2. In de eerste maand ging het meestal al fout
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  In de eerste maand ging het meestal al fout

  Het is van dat weer om met thee en dekens op de bank te hangen en het jaar nogmaals aan je geestesoog voorbij te laten trekken. De balans van het afgelopen jaar opmaken en alvast eens nadenken over een goed voornemen of twee. Maar zover is het helaas nog niet. Er liggen nog twee weken tot de kerst op ons te wachten. Twee werkweken met werk voor vier weken, terwijl het aantal collega’s inmiddels aardig gedecimeerd begint te raken als gevolg van corona. Ik hoop dat iedereen zich gauw beter voelt en geen blijvende klachten oploopt.