Marleen Blommaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert. © Joost Hoving

Mijn geduld met gejammer is sowieso vrij beperkt in deze dagen

Column Marleen BlommaertNog vier dagen en dan breekt mijn kerstvakantie aan. De kerstboom staat al braaf bij de achterdeur te wachten tot tijd en zin gelijktijdig arriveren om hem op te tuigen. De zin is er wel, maar de tijd laat dus nog even op zich wachten. Vanaf dan kunnen licht en de typische dennengeur het huis verrijken.

 1. Videobellen met Lewis Hamilton, ik mag hem live een vraag stellen!
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Videobel­len met Lewis Hamilton, ik mag hem live een vraag stellen!

  Ik las in een buitenlandse krant over een volwassen kind dat aan het vragen en klagen was over haar moeder in een ‘lezers vragen’-rubriek. Het antwoord dat ze kreeg kwam erop neer dat ze zich moest voorstellen dat zij de moeder was. Goed advies, maar ook ingewikkeld omdat het gaat om ouder-kindrollen. Ik nam me dan ook meteen voor bij de eerste de beste ergernis dit instrument toe te passen.
 1. “Hang on, help is on its way”
  PREMIUM
  column

  “Hang on, help is on its way”

  “Je mag vanaf nu niks meer kopen wat je niet zelf kunt dragen!”. Ze zegt het zeer beslist. Bijna moederlijk: streng en liefdevol. Het grote omdraaien van rollen is begonnen. Mijn dochter spreekt me toe terwijl ze een veel te zwaar nachtkastje naar boven sjouwt. Ik kocht ergens vorige zomer een tweedehands bed met ombouw. Ik moet immers op de kleintjes letten. Toen sprak ze ook al van die wijze woorden: “Misschien moet je eerst de kamer opknappen voordat je dat bed erin zet”. Aldus geschiedde, maar het had wat meer voeten in de aarde dan aanvankelijk gedacht. Dus uiteindelijk sloeg de koop van een tweedehands bed een flink gat in mijn spaarpot, maar het resultaat mag er zijn.
 2. Ondertussen bij de buren
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Ondertus­sen bij de buren

  Als je van sprookjes houdt, is het belangrijk om te weten waar en wanneer het sprookje ophoudt en de werkelijkheid begint. Bij de westerburen zijn ze die scheidslijn duidelijk uit het oog verloren met alle nare gevolgen van dien in de werkelijke wereld. De onlangs overleden koningin was nog net in de gelegenheid kennis te maken met de derde premier in drie jaar, Liz Truss. Jeremy Hunt werd afgelopen vrijdag zelfs de vierde minister van Financiën in drie maanden. Hij volgde Kwasi Kwarteng op die het 38 dagen volhield. Een sprookje werd ruw verstoord door de werkelijkheid.