Marleen Blommaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert. © Joost Hoving

Mag het ietsje meer maar ook ietsje minder?

column Marleen BlommaertIk las zojuist een respectabele Duitse krant. Het brengt de broodnodige perspectiefwisseling. Maar het bracht ook het zorgelijke nieuws dat ik al eerder hoorde. In Duitsland verwacht iedereen van de politici daar dat Poetin de gaskraan na het jaarlijkse onderhoud van gaspijplijn Nordstream 1 niet meer open zal zetten. Er wordt daar openlijk over gepraat door alle politici. Omdat de toevoer al werd afgeknepen, staat het Duitse gasbedrijf inmiddels op omvallen. 

 1. Dit is van een wanorde waarbij het slot dagen van de wc-deur af is, met vreemden in huis
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Dit is van een wanorde waarbij het slot dagen van de wc-deur af is, met vreemden in huis

  ,,Het is best lastig dat ik mijn man niet even om wat schroefjes kan sturen.” Ik zei het in alle oprechtheid. Iedereen in de Teams-vergadering begint te lachen. Het was echter een verzuchting uit de grond van mijn hart. Blijkbaar was het grappig in de context. Of misschien wist niet iedereen dat het na vijfentwintig jaar samenleven, zoeken is naar een evenwicht. Alle taken die je voorheen samen deed, moet je in je eigen schema proppen. Hoe het ook zij, een paar mensen konden even hartelijk lachen.
 2. Flexibel, flexibel?! Je weet niet eens hoe je dat woord spelt!
  PREMIUM

  Flexibel, flexibel?! Je weet niet eens hoe je dat woord spelt!

  Wie mij kent, weet dat ik redelijk wat geduld heb. Toen ik echter een interview met een GGD-directeur las waarin hij zei dat het prikken dit keer nóg(!) efficiënter ging, verslikte ik me in mijn volkoren boterham. Verderop zei hij ook nog dat mensen een beetje flexibel moesten zijn bij het maken van een afspraak voor de boostervaccinatie. Met het schuim om de mond schreeuwde ik tegen mijn cappuccino: ,,Flexibel, flexibel?! Je weet niet eens hoe je dat woord spelt!” Vanwaar deze tirade tegen een voor mij volstrekt onbekende meneer?

Columns