Marleen Blommaert
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert © Joost Hoving

Kiezers, uitslagen en gekozenen

Column Marleen Blommaert2022: het is nog maar een goede week oud maar het frisse, nieuwe is er eigenlijk alweer af. Dat wordt versterkt door de oude beelden van 6 januari vorig jaar. De beelden van de bestorming van het Capitool werden afgelopen week eindeloos herhaald. De beweging daaromheen zou alleen nog maar gegroeid zijn sindsdien. Al die mensen zijn ervan overtuigd dat Biden gefraudeerd heeft bij de afgelopen verkiezingen en dat Trump bestolen is van zijn rechtmatige overwinning.

 1. De rem
  PREMIUM

  De rem

  We leven al bijna een jaar lang met de rem erop. Geen grote feesten, geen uitgebreide knuffels, geen zwerftochten door verre landen. De sneeuw en de vorst deed ons gek genoeg ontdooien. Hier aan de kreek veranderde de wereld in een zonnig, blij en vrij schaatstafereel uit vervlogen tijden. Leuk, maar alleen om naar te kijken want er zijn dingen die ik niet kan en daarmee heb ik me inmiddels verzoend. Schaatsen hoort in dat rijtje thuis. Ik geef mijn bange moeder de schuld, maar mijn natuurlijke onhandigheid zal er ongetwijfeld ook iets mee te maken hebben.
 2. In een crisis is het belangrijk om de informatie die je hebt zo veel mogelijk te delen
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  In een crisis is het belangrijk om de informatie die je hebt zo veel mogelijk te delen

  Lang, lang geleden had ik een zeer uitgebreide cursus. Het was de tijd dat er nog een opleidingsinstituut was speciaal voor rijksambtenaren. Daar kregen we als nieuwe ambtenaren van alles geleerd over rechtmatigheid, integriteit, de rol van de ambtenaar, het gelijkheidsbeginsel et cetera. We kregen zelfs les over crisiscommunicatie. Kosten noch moeite werden gespaard.

Columns