Marleen Blommaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert. © Joost Hoving

Ik verlang naar sneeuw

COLUMN MARLEEN BLOMMAERTEen eenzame, dappere stengel fluitenkruid staat stijf bevroren langs de weg. De bloemetjes zijn veranderd in witte, bevroren knopjes, terwijl de eerste sneeuwklokjes ook al verschijnen en de winter voorzien van hoopvolle bloei. Het fluitenkruid is de weg kwijt in een jaar waarin alles anders is. De dag wordt zachtroze winters omrand en eindelijk is daar iets van de kou die bij het seizoen hoort. De kleur van de wolken is soms zelfs van het vale grijs dat de belofte van sneeuw doet vermoeden. Maar het blijft bij de belofte.

 1. 1962: het jaar waarin de Beatles auditie deden en de mensen die nu in de rij staan, geboren werden
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  1962: het jaar waarin de Beatles auditie deden en de mensen die nu in de rij staan, geboren werden

  Ik rij naar Snowbase in Terneuzen. De locatie waar ik geprikt ga worden, samen met mijn jaargenoten en enige mensen die normaal een griepprik krijgen. Tenminste, ik hoop voor hen dat ze griepprikklanten zijn, anders is de tijd wel erg hard voor sommigen geweest. 1962: het jaar waarin de Beatles auditie deden én werden afgewezen, de eerste Amerikaan in een baan om de aarde kwam, Algerije zich losmaakte van Frankrijk en de mensen die nu in de rij in Terneuzen staan, geboren werden.
 2. In de eerste maand ging het meestal al fout
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  In de eerste maand ging het meestal al fout

  Het is van dat weer om met thee en dekens op de bank te hangen en het jaar nogmaals aan je geestesoog voorbij te laten trekken. De balans van het afgelopen jaar opmaken en alvast eens nadenken over een goed voornemen of twee. Maar zover is het helaas nog niet. Er liggen nog twee weken tot de kerst op ons te wachten. Twee werkweken met werk voor vier weken, terwijl het aantal collega’s inmiddels aardig gedecimeerd begint te raken als gevolg van corona. Ik hoop dat iedereen zich gauw beter voelt en geen blijvende klachten oploopt.

Columns