Marleen Blommaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert. © Joost Hoving

Het stormseizoen is onmiskenbaar begonnen

column marleen blommaertHet stormseizoen is onmiskenbaar begonnen afgelopen week. In de tuin sleur ik zaterdag een grote takkenbos achter me aan. Want zaterdag is afgewaaide-takken-dag of maak-de-vlier-een-kopje-kleiner-dag. Het is nog koud ’s ochtends. Onhandig beweeg ik mezelf voort, met onder mijn armen  meterslange vliertakken. De takken blijven plots haken aan, hoe kan het ook anders … een vlierstruik. ,,Nee, laat los!” klinkt mijn stem vermoeid in de stille polder.

 1. Dit is van een wanorde waarbij het slot dagen van de wc-deur af is, met vreemden in huis
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Dit is van een wanorde waarbij het slot dagen van de wc-deur af is, met vreemden in huis

  ,,Het is best lastig dat ik mijn man niet even om wat schroefjes kan sturen.” Ik zei het in alle oprechtheid. Iedereen in de Teams-vergadering begint te lachen. Het was echter een verzuchting uit de grond van mijn hart. Blijkbaar was het grappig in de context. Of misschien wist niet iedereen dat het na vijfentwintig jaar samenleven, zoeken is naar een evenwicht. Alle taken die je voorheen samen deed, moet je in je eigen schema proppen. Hoe het ook zij, een paar mensen konden even hartelijk lachen.
 2. Wordt kerst na de volgende persconferentie nog gezellig?
  PREMIUM
  column Marleen Blommaert

  Wordt kerst na de volgende persconfe­ren­tie nog gezellig?

  De laatste, drukke, weken richting Kerstmis zijn aangebroken. De kerstboom staat hier al en de meeste cadeaus zijn in huis om met een groot gezelschap kerst te vieren. Ik had het dit jaar voor één keer eens tijdig gepland en zo was er het vooruitzicht van een gezellig groot kerstfeest met veel familie en vrienden. Of dat na de volgende persconferentie ook nog het vooruitzicht zal zijn, valt te bezien.