Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert © PZC

Heffingen op Harley Davidsons, jeans en whisky? Ik vraag me af waarom juist die dingen

COLUMN MARLEEN BLOMMAERTWat doe je als je een klap krijgt?...nee, niet die andere wang. Dat wat we ondanks die wijsheid, al eeuwenlang doen... Precies! terugslaan en hard ook. Dus toen Donald Trump importheffingen op staal en aluminium aan ons oplegde, sloegen we hard terug. 

Terwijl we nog zo bij hem gesmeekt hadden om geen heffingen op te leggen, deed hij het toch. Volgens mij is smeken sowieso niet de beste strategie om met dit heerschap om te gaan. Wat de beste strategie dan wel is, weet ik eerlijk gezegd ook niet. Maar volgens mij bevind ik me daarmee in goed en inmiddels, tamelijk omvangrijk, gezelschap.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tradities
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Tradities

  Vroege Vogels is een geweldig radioprogramma op de zondagochtend. Het is zo geweldig omdat je daar zelden mopperkonten hoort. Je hoort mensen die erg enthousiast over zaken vertellen, levende zaken. Het is niet dat zij niks te mopperen hebben. Meestal moeten ze vertellen dat het aantal van wat dan ook in rap tempo achteruit holt. Of het nu over een moerasplantje, een vogel, een insect of een zoogdier gaat. Maar altijd blijven ze hoopvol en enthousiast, zelfs in het aangezicht van het totale verdwijnen van hun geliefde studieobject.
 2. Spanning
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  Spanning

  Van alle landsgrenzen in de wereld zijn de verschillen in cultuur nergens zo groot als tussen België en Nederland. Ik ben vergeten waar ik de wijsheid vandaan haalde, dus misschien is het wel gelogen. Doordat ik hier in die grensstreek geboren en getogen ben, moet ik, cultureel gezien, over een meervoudige persoonlijkheid beschikken. Maar in alle eerlijkheid val je tussen wal en schip. Ik ben een Belg in de ogen van de Nederlanders en nun Ollander in de ogen van de Belgen.

Columns