Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Blommaert © PZC

Grand Tourisme

Column Marleen BlommaertEen heerlijke zondag in de polder. Zeeën van pluis, dansend door de lucht, woeste wielrenners in de vroegte en de rustige wielrijders wat later op de dag. Met al dat gefiets en omdat we een sportieve vriendin op bezoek hebben, besluiten ook wij te gaan fietsen. De korte broek komt tevoorschijn, de pet en stevige schoenen. Het uniform van de gemiddelde fietser van middelbare leeftijd. Die korte broek is in de winter gek genoeg weer een maatje gekrompen. Met enigszins stramme winterlijven zetten we onszelf in beweging.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tradities
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Tradities

  Vroege Vogels is een geweldig radioprogramma op de zondagochtend. Het is zo geweldig omdat je daar zelden mopperkonten hoort. Je hoort mensen die erg enthousiast over zaken vertellen, levende zaken. Het is niet dat zij niks te mopperen hebben. Meestal moeten ze vertellen dat het aantal van wat dan ook in rap tempo achteruit holt. Of het nu over een moerasplantje, een vogel, een insect of een zoogdier gaat. Maar altijd blijven ze hoopvol en enthousiast, zelfs in het aangezicht van het totale verdwijnen van hun geliefde studieobject.
 2. Spanning
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  Spanning

  Van alle landsgrenzen in de wereld zijn de verschillen in cultuur nergens zo groot als tussen België en Nederland. Ik ben vergeten waar ik de wijsheid vandaan haalde, dus misschien is het wel gelogen. Doordat ik hier in die grensstreek geboren en getogen ben, moet ik, cultureel gezien, over een meervoudige persoonlijkheid beschikken. Maar in alle eerlijkheid val je tussen wal en schip. Ik ben een Belg in de ogen van de Nederlanders en nun Ollander in de ogen van de Belgen.

Columns